Seja – Collectors & funrecords

Hier is de laatste; Seja #6:
Blaudzun - Seadrift Soundmachine (V2 Records Benelux, 2010)

Hier is de laatste cd van de reeks: je kunt nu kiezen tussen Elephant Micah en Blaudzun.

Blaudzun - Seadrift Soundmachine

Blaudzun is wellicht wat moeilijk in één categorie onder te brengen; singer songwriter, indie, folk, world. Een soms donkere, soms mystieke sfeer wordt fijntjes neergezet op deze plaat die de middelmaat met gemak overstijgd. Made in Holland, maar wel van wereldklasse.

Check youtube

 

 

Hier is Seja #5:
Elephant Micah - Plays The Songs Of Bible Birds (Time-Lag Records, 2010)
Gelimiteerde oplage van 500 exemplaren.

Elephant Micah

Het concept voor deze cd, die zich laat beluisteren als een pseudo-gospel plaat, is ontstaan tijdens een tour in 2003. Iemand vroeg Joe O'Connell (Elephant Micah) "ken jij de Bible Bird Man?" Nou, nee dus. Maar hieruit ontstaat wel de inspiratie om een nummer over de 'Bird Man' op te nemen door de gefingeerde groep 'The Bible Birds'. Dit idee heeft Joe O'Connell niet losgelaten en resulteert uiteindelijk in "Elephant Micah - Plays The Songs Of Bible Birds", als was het Elephant Micah die traditionals van de 'Bible Birds' speelt.

Check ook nog even de bio en muziekjes op meneer z'n webstite:
http://www.elephantmicah.com/tour_resources.htm

 

Hier is Seja #4:
Monsters Of Folk - Monsters Of Folk (september 2009)

Monsters Of Folk

Monsters Of Folk was een waardige afsluiter op het Crossing Border festival. De naam zat me een beetje dwars, maar ze hebben mij echt weten te verrassen. In positieve zin nog wel. Op het podium is de band stevig en vooral gedreven. Er staan 4 musici die plezier in het spelen hebben en daarnaast nog eens vreselijk goed zijn. Een logisch gevolg daarvan is dat MOF wel Seja-plaat moest worden...
Eenmaal de cd in huis moest ik wel even wennen. Daar is met name het openingsnummer debet aan. Naarmate de cd vordert wordt het steeds leuker. Op de beste momenten zijn de vergelijkingen met de Beatles, Tom Petty enz. zeker op zijn plaats. Hier volgen nog drie links met recensies. Anderen doen dat namelijk beter dan ik.

http://www.humo.be/tws/cd-reviews/6042/monsters-of-folk-monsters-of-folk.html
http://damusic.be/cd/monsters-of-folk/monsters-of-folk-0
http://www.kindamuzik.net/recensie/monsters-of-folk/monsters-of-folk/19256/

Laat maar weten of deze cd jouw kant op moetkomen.
Groet, Johan

 

 

Hallo,

Seja nummer drie is eens iets compleet anders; country à la de Dixie Chicks. Alleen dan afkomstig uit Europa. Noorwegen naar ik meen. De recensie hieronder doet vermoeden dat het om een wild stel gaat. Voordat je je daar teveel op verheugd kan ik zeggen; dat valt wel mee. Maar wel een leuke plaat.

Hier is Seja #3:
Baskery - Fall Among Thieves (october 2008)
Label: Glitterhouse Records

Baskery - Fall Among Thieves
Tracklisting (click title to hear mp3 sample:)

1. Brave
2. One Horse Down
3. On a Day Like This
4. Spoken Word
5. Out-Of-Towner
6. Oscar Jr. Restaurant Bar
7. Here to Pay My Dues
8. Harsh
9. Hold On
10. Why Don't Ya
11. Haunt You
12. Wise

Uit de pers:
...Vervolgens werden we getrakteerd op een portie vuige, opzwepende en bij tijd en wijle ronduit geile mud-country. Zonder twijfel een van de opwindendste acts die we zagen op Eurosonic, en übergeschikt voor een plek op een van de zomerfestivals. Ik vroeg me gelijk af of de cd dan misschien wat woester zou zijn dan dat ene nummertje dat we op MySpace hoorden. Nou, deels wel, is de conclusie bij het beluisteren van hun debuut-cd Fall Among Thieves. Een liedje als "The Brave" waarmee de plaat start is ronduit mierzoet. De stemmen van de zusjes Greta, Stella en Sunniva Bondesson zijn als elkaar overlappende zonnestralen: warm en helder. In het volgende liedje ("One Horse Down") en ook in "Out-of-Towner" komen ze veel dichter bij het sleazy livegeluid. Het gierende bottlenekwerk en bonkige drumwerk in "One Horse Down" is bijna angstaanjagend en onvrouwelijk (kan dat? ja dat kan!). Sowieso zijn de dames meer dan bovengemiddeld begaafd als het gaat om het mishandelen van hun instrumenten. Menig man zal jaloers zijn op de sound van de gitaren in "On A Day Like This". Wat dat betreft is het wel een slimme zet van het trio geweest om de nummers samen met producer Lasse Mårtén in een of twee keer op te nemen en de overdubs de overdubs te laten. Het maakt dat Fall Among Thieves dan misschien niet helemaal de live-ervaring van het drietal evenaart, maar het geeft de liedjes wel dezelfde sprankeling. (File Under)


 

Hallo allemaal!

Hier is de tweede cd (van zes) waaruit je kunt kiezen: ‘Swoon by Brunnen’.
Brunnen = muzikant Freek Kinkelaar uit Nijmegen. Kinkelaar is o.a. bekend als lid van de groep Beequeen. 'Swoon' is eerder op vinyl verschenen in 1993 in een oplage van 263 exemplaren. Die zijn nergens meer te verkrijgen en worden door liefhebbers en verzamelaars veel gezocht. Nu is er dan deze hernieuwde uitgave op cd. Geremastered en een beetje bijgeschaafd. Met wat extra's, zoals de 'Honey Button' EP (die ooit in een oplage van 25 (!!!) exemplaren is uitgebracht op 8" doorzichtig vinyl, waarvan er één - en dat vind ik dan weer even leuk om te vermelden - ergens bij mij in de kast staat. Maar ook deze cd behoud duidelijk zijn exclusiviteit vanwege zijn beperkte oplage van 400 exemplaren. Notabene uitgebracht door het Amerikaanse Beta-lactam Ring Records. En dan de muziek. Wat moet je daar van verwachten. De verwijzing naar de muziek van de Legendary Pink Dots is duidelijk. Voorman Edward Ka-Spel doet zelfs een nummertje mee. Maar er is meer dan dat. Brunnen zet in Swoon vooral een sfeer neer. Die varieert van een zoetgevooisde sprookjesplaat tot een heftig piepend en krakende psychedelische trip. Luister naar het nummer 'Shame' dat zo op het album 'Relics' van Pink Floyd zou kunnen staan. Al met al een mooie plaat. Luistermuziek. Dat wel. Minder geschikt voor feesten en partijen.Hier is Seja #2:
Brunnen - Swoon (november 2008)
Label: Beta-lactam Ring Records (mt148, Black Series negro 24)
A limited edition of 400 copies only.

“Swoon” was originally released on vinyl in 1993 on "Seven in a Broom in the Sky". Recorded between 1991-1993. Tracks 13 and 14 were part of "The Honey Button" EP. Track 12 is previously unreleased and recorded at the "Swoon" LP sessions. Track 15 was found hiding on a top shelf and suitably dusted off.

Brunnen - Swoon cd
Tracklisting (click title to hear mp3 sample:)

1. Wish
2. Scars On A Windowpane (Keyboards - Edward Ka-Spel)
3. Thought
4. Pedigree
5. The Grass Arena
6. The Captain's Day
7. Forever In White
8. Hattrick
9. Shame
10. The Wolf Hour
11. Not Alice
12. Not Such A Pretty Sight
13. Verdi Cries
14. Colours
15. Cracked

Over Brunnen uit de pers:
Fifteen years after its original release, now comes a remastered CD-album of the album titled "Swoon" by Dutch artist Brunnen. The album was recorded in 1992/1993 just after the debut (cassette)-release "The garden of perpetual dreams". The "Swoon"-album came out as in vinyl-format in 1993 on the label "Seven On A Broom In The Sky". Apparently the sound of the original release wasn't too well and the release was printed in a limited edition of 263 copies. Now fifteen years later the album has been reissued with a much better sound production this time in a CD-format. - And the album certainly deserves this treatment! Behind Brunnen, you find the artist Freek Kinkelaar who apart from the Brunnen-project also is known as part of the Beequeen project with Frans De Waard. The expression on the album is overall quite minimal, based on keybooard sequences from the old Ensonic Esq 1 synthesizer and then discreet vocals from Freek himself. The atmospheric and overall mellow synthlines from the electronic equipment is the dominating part of the sound picture with the gentle downbeat vocals coming from the distance. Weird electronic experimentations intervenes the pieces, sometimes quite noisy, and thus breaking the calm and easy-going musical textures with some quite interesting contrasts. That Edward Ka-Spel (of Legendary Pink Dots) takes part on a track doesn't come as a great surprise, since the whole expression draws attention to the style of the Dots. A very nice release that fully deserves this fine treatment! (EARLabs)Hallo allemaal!

Hier is de eerste cd (van zes) waaruit je kunt kiezen: ‘Radio Resistencia’. De volgende cd zal waarschijnlijk een compleet ander muziekgenre behelzen. Luister naar de geluidsfragmenten en laat maar weten wat je er van vindt. Je kunt met je keuze ook gerust nog even wachten totdat er meerdere cd's bekend zijn.

Hier is Seja #1:
Label: Enfant Terrible (et001)
Various Artists - Radio Resistencia (2009)
cd in limited edition of 1000 copies, cardboard gatefold sleeve and 12 page fold out booklet

Featuring 18 bands from around the world, from Sweden to Australia and from Turkey to the USA.
All selected with care to present this mix of sounds and moods.

radio resistencia
Tracklisting (click title to hear mp3 sample):

1. Swann Danger - Hit The Bricks
2. Black Ice - Bells of Sicily
3. Headcollision - Fireman
4. Saralunden - Les Mains d'un Autre
5. Luisa LaChouf - Thousand Miles of Dreaming
6. Popsimonova - Obrisi
7. Flying Bodies - Transformer
8. Florence Foster Fan Club - Subliminal Neurosis
9. :codes - Something Ahead
10. Agent Side Grinder - The Screams
11. Dolina - Once Again
12. kim ki o - Mutsuzsunuz, Hepiniz
13. Model Z - Military March
14. Le Moine - Amnesia
15. Antlers Mulm - Painted Grave (Blue Version)
16. Distel - Fand
17. Wermut - The Systematic Destruction of Craving
18. oplen - Music For Trains

 

Uit de pers:

"... Naast de gebruikelijke geluiden -minimal wave en electropop- en enkele vertrouwde namen (Agent Side Grinder, Wermut, :Codes) is er op 'Radio Resistencia' immers ook plaats voor donkere gitaarpop, gemuteerd chanson, cold wave en postpunk in diverse gedaantes. Geografisch zijn er evenmin grenzen: met vertegenwoordigers uit onder meer de Verenigde Staten, Australië en uiteraard Europa is deze sampler bijzonder internationaal getint. Met de kwaliteit zit het -zoals verwacht- goed. Inzinkingen of zwakke momenten zijn er niet en met onder andere Saralunden, Luisa La Chouf, Florence Foster Fan Club, Dolina, Distel en het Turkse (!) Kim Ki O ziet de toekomst van Enfant Terrible er meer dan ooit veelbelovend uit."(Gonzo Circus)

"...Met deze compilatie-cd overtreft het label zichzelf, want dankzij Radio Resistencia weet het label haar onafhankelijke status te versterken. Op de plaat hoor je verschillende bands die bezig zijn met elektronica en de erfenis van wat ooit was. ... Radio Resistencia blinkt uit in het feit dat, ondanks diversiteit aan afkomst of filosofie, de mix van geluiden en gevoeltoestanden aanvoelt als één bijna alchemistisch amalgaam aan klanken. Duister en angstaanjagend het ene moment, lichtvoetig vervoerend en meeslepend het andere. Lokaal de ene keer (Headcollision en Distel, Nederland), veraf de andere (Popsimonova, Kroatië). Etherisch of folkachtig bijna. Ga zo maar door…" (Kindamuzik)

 

Geen idee welke opleiding te kiezen? Of wil je weten of de gekozen opleiding aansluit bij dat wat jij wilt? Meer inzicht in je eigen capaciteiten of motivatie? En woon je in of nabij Amersfoort? Dan is Studiekeuze Amersfoort de plek waar jij moet zijn!

Beste
muziekliefhebber(s),

Ben jij iemand die regelmatig op zoek is naar "nieuwe" muziek? Heb jij een brede smaak, zonder daarbij "doorsnee" te zijn?

Dan is dit iets voor jou!

Via het internet ben ik op zoek naar muziek die niet (of moeilijk) in de reguliere platenzaak te verkrijgen is. Vaak kun je direct bij artiesten of labels online bestellen. Bij afname van meerdere exemplaren gelden vaak lagere inkoopsprijzen. Meestal moet je dan 10 stuks of meer afnemen. Misschien voel je het al aankomen... Door ons te verenigen kunnen we mooie "plaatjes" voor weinig geld scoren!


Voor een bedrag van slechts 44,-  euro krijg je 4 gloednieuwe cd's in huis. Moeten de cd's worden opgestuurd dan komt er een klein bedrag bij.

Om het geheel spannend en hanteerbaar te houden én 0m je niet helemaal voor het blok te zetten wordt er in één jaar tijd 6 keer een cd aangeboden. Je mag dan 2 keer overslaan.

Deelnemers ontvangen bij iedere nieuw aangeboden cd een e-mail met een link naar informatie over de cd en waar je geluidsfragmenten kunt beluisteren. We kunnen nog een paar deelnemers gebruiken, dus geef jezelf op.

Enthousiast geworden? Stuur dan een mailtje naar bmart at wanadoo.nl en meld je aan. Er zijn minimaal 5 en maximaal 9 à 10 mensen nodig om dit project te laten slagen. Stuur dit mailtje gerust door naar vrienden/kennissen waarvan jij denkt dat ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

Ik hoop snel iets van jullie te horen...

Met vriendelijke groet,
Johan Buurke

 

"Chairs" by Seja
‘meeting of the happy few’ – Seja